Als ondernemer wilt u een gastvrije indruk achterlaten bij uw klanten of gasten. Die gastvrije uitstraling begint al voordat de klant of uw gast uw bedrijf binnenkomt. De chicste hotels kiezen vaak voor een portier in een statig uniform, die met alle egards een zware deur, met koperen beslag, voor u opent.  Voor de meeste bedrijven is dat echter net iets teveel over-the-top, een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur is dan een uitstekende oplossing.

U wilt niet dat uw klanten de deur zelf moeten openen. Veel mensen zijn wat huiverig om een deurknop vast te pakken die door honderden anderen is aangeraakt. U weet immers maar nooit wat zij allemaal aan hun vingers hebben gehad en welke ziektekiemen ze via de deurklink aan u overdragen. En dan is er nog het grote vraagstuk of de deur opent door trekken of duwen. Het is toch zonde als een klant denkt dat uw bedrijf gesloten is, alleen omdat hij de deur duwt in plaats van trekt?

Trouwens, de uitstraling van een traditionele deur laat ook te wensen over. Echt modern is het niet.

elektrische schuifdeur of een automatische draaideur

Een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur is veel beter

Bedrijven kiezen steeds vaker voor een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur, want een automatische deur is uitnodigend en gastvrij naar uw klanten, terwijl deze wel goed vergrendeld kan worden wanneer dat nodig is. Een automatische deur komt modern over. Bovendien zorgt het glas voor een uitnodigend (winkel-)beeld en laat het daglicht binnen. Hierdoor is de sfeer binnen ook een stuk prettiger.

Een automatische deur is duurzamer

Een ander voordeel van een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur is dat deze zichzelf sluit wanneer er niemand naar binnen of buiten wil lopen. Daardoor beperkt u warmteverlies naar de buitenlucht en hoeft u minder te verwarmen. Dit scheelt CO2-uitstoot en is beter voor het milieu. Ook merkt u dit als een besparing op uw energiekosten.

elektrische schuifdeur of een automatische draaideur

Waar moet u op letten bij de keuze voor een elektrische schuifdeur of automatische draaideur?

Wanneer u een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur wilt installeren is de eerste vraag die u uzelf moet stellen welk soort deur u wilt. U kunt kiezen voor een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur. Welke u kiest is afhankelijk van een aantal verschillende factoren:

 1. Kosten
  Als ondernemer weet u dat de kost voor de baat uitgaat. U weet ook dat lagere kosten een betere winstmarge betekenen. Logisch dus dat u bij de aanschaf van een automatische deur naar de aanschafprijs kijkt. Maar vergis u niet, de aanschafprijs is maar één aspect. Ook de kosten van het onderhoud beïnvloeden de totale kosten van uw automatische deur. Het ene systeem is, gerekend over de totale levensduur, iets duurder dan het andere.
 2. Bedieningsmogelijkheden
  Zowel draaideuren als schuifdeuren kunnen worden geblokkeerd en afgesloten. Ook de toegangscontrole bij beide systemen kan op verschillende manieren worden ingevuld.
 3. Duurzaamheid
  Als u kijkt naar de energiebesparing is een automatische draaideur een stukje duurzamer dan een schuifdeur. Een schuifdeur opent zich namelijk volledig, waardoor warmte direct kan ontsnappen. Bij een draaideur is eigenlijk nooit een directe verbinding tussen binnen en buiten. Hierdoor is een draaideur ietsje beter in het vasthouden van de warmte.
 4. Uitstraling
  Een belangrijke vraag is welke uitstraling u wilt hebben. Zowel een draaideur als een schuifdeur maken een vriendelijke, uitnodigende indruk. Maar een automatische draaideur heeft op de een of andere manier toch een wat exclusievere uitstraling.
 5. Ruimte
  Een nadeel van de automatische draaideur is dat deze wel veel ruimte inneemt. Het is niet mogelijk om dit bij elk pand te realiseren.

Bekijk aan de hand van deze factoren of een elektrische schuifdeur of een automatische draaideur beter bij u past en u van de vele voordelen wilt gaan genieten. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende persoonlijke offerte.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.