Bij het inrichten van een winkel, kantoor of bedrijfspand komen er veel vragen op je af. Welke vloerbedekking, welke kleuren, welke inventaris? En ook moet je beslissen welke beplanting en decoraties je in het pand gaat aanbrengen. Nadenken over de deuren schiet er dan in veel gevallen bij in.

Zonde, want de deur is vaak het eerste dat mensen zien wanneer ze op bezoek komen. Ook de binnendeuren trekken als vanzelf de aandacht. De deuren hebben daardoor een grote invloed op hoe je ruimte of pand ervaren wordt. Trouwens, ook in praktische zin kunnen deuren een groot verschil maken.

Denk daarom al vroeg na over welke deuren je wilt gaan gebruiken. Dat kan een draaideur zijn, maar ook een schuifdeur. En wil je echt voor gemak of luxe gaan? Overweeg dan eens automatische deuren te installeren. In dit artikel geven we je redenen over waarom een schuifdeur.

De schuifdeur

Bij een schuifdeur denk je misschien meteen aan de lokale supermarkt met haar moderne schuifdeuren. Lekker veel glas en een stevig metalen frame. Maar een schuifdeur kan ook van hout zijn, of bevestigd aan een robuuste rails, waardoor je schuifdeur gelijk een heel andere sfeer uitstraalt. Rust de schuifdeur uit met een automatisch deuropeningssysteem en je hebt automatische schuifdeuren.

Maar waarom is een schuifdeur zo’n goed idee?

waarom een schuifdeur

Veel keuze

Klassiek, modern of industrieel; schuifdeuren zijn er voor elke sfeer en elke smaak. Van een stijlvolle metalen schuifdeur die perfect past in een industriële stijl, tot een heerlijk verweerde barndoor die in een landelijk interieur goed tot zijn recht komt. Dit soort schuifdeuren doen het goed in de creatieve sector. Heb je een dienstverlenend bedrijf? Dan kies je “gewoon” voor een schuifdeur met een moderne uitstraling.

Flexibel gebruik van ruimte

Mooie schuifdeuren kunnen ook dienen als roomdivider. Sluit de deuren om kleinere werkruimtes te maken. Zo maak je optimaal gebruik van de (beperkte) ruimte. En als je lekker veel glas gebruikt, behoud je wel een open en transparante uitstraling. En is er een groepsactiviteit? Dan laat je de deuren gewoon open.

Schuifdeuren voor netheid

Op je werkplek wordt gewerkt. Wil je bezoek ontvangen, maar heb je geen tijd om het hele kantoor op te ruimen? Sluit de ruimte af met een schuifdeur en alles ziet er weer netjes uit. Het kan ook zijn dat je bepaalde zaken liever uit het zicht haalt. Een kopieerapparaat, bijvoorbeeld, doet afbreuk aan een zorgvuldig opgebouwd interieur. Plaats er een mooie schuifdeur voor en niemand heeft er meer last van.

Schuifdeuren bij beperkte ruimte

Nog een voordeel van schuifdeuren is dat ze weinig ruimte nodig hebben. Bij een normale deur moet de hele draaicirkel van de deur vrij zijn. Deze ruimte kun je daardoor niet meer gebruiken. Bij schuifdeuren hoef je slechts een kleine strook langs de muur vrij te houden. Heb je weinig vierkante meters tot je beschikking? Dan is de vraag niet zozeer: “Waarom een schuifdeur?”, maar: “Waarom niet?”

Gemak

Schuifdeuren hebben nóg een voordeel. Je kunt ze gemakkelijk uitvoeren als automatische schuifdeuren. Dat is handig wanneer mensen vaak passeren met de handen vol, wanneer minder-validen gebruik maken van de deur of wanneer er sprake is van veel voetgangersverkeer. Automatische schuifdeuren vergroten de doorstroomsnelheid, waardoor iedereen prettig kan werken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over schuifdeuren? Wilt u advies over de juiste schuifdeuren? Of zoekt u iemand die installatie en onderhoud voor u kan uitvoeren? Ga naar www.automatischedeuren24.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.