Toegangscontrole

Toegangscontrole maakt het beheer van een gebouw doeltreffend en gemakkelijk.

Door registratie weet u wie er (nog) aanwezig is. Deze speciale vorm van beveiliging wordt vakkundig door ons geïnstalleerd. In bepaalde panden is het noodzakelijk dat er strikte controle is op wie er toegang heeft tot het pand. Hiervoor zijn diverse middelen beschikbaar, zoals toegangspoortjes.

Wageman adviseert u graag over de toepassingen van toegangscontrole in uw pand en zorgt desgewenst voor de installatie ervan.

Onveilige situaties

Vaak ontstaan risico’s en gevaarlijke situaties ongemerkt, ze sluipen erin.

In de praktijk komen bijvoorbeeld sleutels in handen van meerdere medewerkers. Niet zo erg. Totdat medewerkers vertrekken, ontslagen worden of andere plannen hebben. Sleutels kunnen dan – al dan niet met opzet – zoekraken. Daar gaat de waterdichte beveiliging van uw pand!

Vooral in ziekenhuizen, openbare gebouwen en zorginstellingen zijn materialen en betrouwbare informatie dan ineens een stuk kwetsbaarder.
Ook overheidsgebouwen, scholen of sportcentra zijn gebaat bij een toegangsbeleid dat ondersteund wordt door de juiste elektronica.

Toegangscontrole-automatisering

Voorbeelden van toegangscontrole door Wageman

  • Deuren, pasjes en paslezers
  • Elektrische meerpuntssluiting
  • Blokkeren van de Dagschoot
  • Videofoons en parlofoons
toegangscontrole-deuren
toegangscontrole-op-deur

Systemen voor toegangscontrole

Een sluitende oplossing voor toegang door onbevoegden is de installatie van een toegangscontrolesysteem. Deze systemen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende merken, variaties en prijsklassen.

Van elektronische cilinders waarbij het bestaande beslag kan blijven bestaan (maar alleen kan worden geopend met een kaart, sleutelhanger of een tag) tot systemen met complete sloten die werken op toegangskaarten, zoals in hotels.

Bij alle systemen beheert u zelf – met behulp van eenvoudige software via uw computer – de toegangsmogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig kaarten
programmeren en vastleggen wie toegang heeft, hoe lang en wanneer.

Ook tijdregistratie kunt u regelen via onze systemen. Kortom, een systeem voor toegangscontrole geeft u volledig zicht op de toegang tot uw pand en mogelijkheden om het toegangsbeleid te wijzigen of om toegang te blokkeren.

Door toezicht op wie toegang heeft tot het gebouw kun je het beter beheren en weet je of er nog iemand aanwezig is (registratie) en kun je bepalen wie er allemaal toegang hebben en wanneer.

Toegangscontrole – enkele mogelijkheden

Deuren, Pasjes & Paslezers
Toepassing van toegangscontrole bij deuren, poorten en hekken gebeurt met een paslezer en een aantal kaarten of tags, al naargelang de situatie en
uw wensen.

Elektrische Meerpuntssluiting
Ook de Particulier of kleine instelling kunnen we voorzien van toegangscontrole, bijvoorbeeld met een elektrische meerpuntssluiting die opengaat als iemand een pas aanbiedt of een code ingeeft. Zeer geschikt voor winkels en magazijnen.

Bij dit type slot is veiligheid gewaarborgd, omdat elke keer als de deur dichtgaat, het slot op 3 punten weer helemaal sluit in de sluithaken. Zo’n slot met meerpuntssluiting kan ook eventueel met een afstandsbediening worden geleverd.

Blokkeren van de Dagschoot
Voor eenvoudige deuren hebben we een elektrische sluitplaat, die alleen de dagschoot blokkeert.

Videofoons en Parlofoons
De beveiliging van poorten en hekken die niet op korte afstand zichtbaar zijn, worden aangevuld met videofoons of parlofoons.