Elektrische schuifdeur

Elektrische schuifdeur

Wageman is uw vakman als het gaat om automatische schuifdeuren, deuropeners en schuifdeurautomaten; ex- of inclusief montage. We leveren de automatische schuifdeuren in vele kleuren en maten en ze zijn geschikt voor diverse doeleinden.

Automatische schuifdeuren worden veel gebruikt in zorginstellingen, kantoren, ziekenhuizen en winkels. Ook zijn de deuren zeer geschikt voor een binnenomgeving, bijvoorbeeld als deur naar een magazijn of in een huis voor minder valide bewoners. De automatische schuifdeuren zijn zeer efficiënt en houden de kou buiten en de warmte binnen. De montage verzorgen we graag voor u. Bel voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wij werken met:

logo erreka

Snelle doorstroom van bezoekers

Voor een gebouw waar de hele dag bezoekers in en uitlopen is er geen betere oplossing dan automatische schuifdeuren. Bij een supermarkt kun je als bezoeker de winkel bijvoorbeeld verlaten zonder je handen van het wagentje af te halen. Hierdoor kunnen in dezelfde tijd veel meer mensen de winkel betreden en verlaten.

Een ander voordeel is dat ze meestal transparant zijn. Gebruikers aan beide zijden zien elkaar en dat verkleint de kans op ongelukken. De deuren gaan bovendien zover open dat bezoekers elkaar probleemloos kunnen passeren. Sensors aan de binnenzijde van de deuren zorgen ervoor dat ze lang genoeg open blijven staan.

Meer rendement uit smalle doorgang

Schuifdeuren met een telescopisch ontwerp zijn bijzonder effectief bij kleine ruimtes en grote bezoekersaantallen. De deurhelften glijden automatisch zijwaarts in hun behuizing en nemen nauwelijks ruimte in. Daardoor blijft er maximale ruimte over voor bezoekers om een pand te betreden of te verlaten.

Automatische schuifdeur vergroot sfeer en veiligheid

De meeste automatische schuifdeuren zijn gemaakt van stevig glas. Hierdoor zijn ze robuust en laten ze toch voldoende licht door. Door de toevoeging van geavanceerde sensors gaan ze direct open als een bezoeker een pand wil betreden of verlaten, of de stroom onverwacht uitvalt. In geval van een noodsituatie kunnen omstanders de deuren handmatig openen om het pand zo snel mogelijk te verlaten. Er zijn dus geen veiligheidsrisico’s.

Energiebesparing

Omdat automatische deuren zo snel open en dicht gaan verliest een pand nauwelijks warmte. Als eigenaar bespaar je hiermee aanzienlijk op je energierekening, want de temperatuur blijft op een aangenaam niveau voor de aanwezigen.

Ook voor het luchtklimaat van een kantoorpand zijn automatische schuifdeuren een must, helemaal als je speciale aanpassingen laat maken door een gespecialiseerd bedrijf. Een gezonde binnenlucht verhoogt de productiviteit en verlaagt de kans op gezondheidsklachten. Schuifdeuren beïnvloeden het luchtklimaat minimaal.

Esthetisch

Automatische schuifdeuren zijn tot slot gewoon mooi. Vooral bij gebouwen met een modern en ongebruikelijk ontwerp maken ze het plaatje af en zorgen ze voor een unieke en eigentijdse uitstraling.

Automatische schuifdeuren bestellen, waar moet je op letten?

Je vindt tegenwoordig nauwelijks bedrijfspanden zonder automatische schuifdeuren. De deuren bieden gemak aan bezoekers en besparen pandeigenaren geld. Een goede automatische deur uitkiezen is echter niet makkelijk en een enkele grote spelers domineren de markt en houden de prijen vaak kunstmatig hoog. Waar moet je op letten bij de aanschaf?

1. Kosten

Veel mensen kijken bij het kopen van automatische schuifdeuren naar de goedkoopste uitvoering. Er komen echter meer bedragen bij kijken, zoals:

A. Aanschafprijs. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal en de verwerkte technologie in de deuren. Er zijn ook verschillende grote spelers die
wereldwijd opereren en grote marketingbudgetten spenderen. Hun deuren zijn niet per se het beste en ze willen hun investeringen wel terugverdienen. De rekening betaal jij als consument.

B. Installatiekosten. Hoewel je een automatische deur zelf kunt installeren, valt dit niet aan te raden. Het is specialistisch werk en om de deur perfect te laten werken kun je het beste de hulp inroepen van een expert. De kosten variëren en de tijdsduur loopt uiteen van een uurtje tot een hele dag.

C. Bediening. Automatische deuren verbruiken de nodige energie en dit kun je het beste vooraf in kaart brengen. Hoeveel ga je maandelijks betalen voor het verbruik en het optimaal laten
functioneren van de automatische deuren?

Veiligheid

Kijk ook kritisch naar de verschillende veiligheidsopties van de schuifdeuren. De meeste deuren hebben een sensor, waardoor ze automatisch als een iemand deze passeert. Verdiep je daarnaast in de kwaliteit van de sensor, of laat je voorlichten door een ervaren monteur. Je moet er niet aan denken dat er iets mis gaat…

Uitstraling

Het ontwerp en de uitstraling van een automatische zijn belangrijk. Een deur is het centrale toegangspunt tot een gebouw en alle bezoekers zien hem. Het bepaalt ook meteen welk gevoel bezoekers bij de locatie hebben. Vooral als je automatische schuifdeuren zakelijk gebruikt is het daarom onverstandig om alleen naar de prijs te kijken. Een aantrekkelijker gebouw levert vaak meer
bezoekers en klanten op, en dan verdien je de investering weer terug.

De juiste automatische deuren kiezen? Neem de tijd

De juiste automatische schuifdeuren kopen vergt een flinke investering. Ga daarom niet over een nacht ijs en verdiep je goed in de verschillende mogelijkheden. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op met Tonny Wageman van Automatischedeuren24.nl. Hij beantwoordt je vragen graag en vrijblijvend.