Als je ondernemer bent, of beheerder van een pand wordt er veel van je gevraagd. Soms lijken de gestelde eisen tegenstrijdig. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sfeer open, vriendelijk en uitnodigend is terwijl je er tegelijkertijd voor moet zorgen dat je precies kunt bepalen wie toegang krijgt tot (delen van) je pand.

Dan kun je natuurlijk zware deuren installeren, of met prikkeldraad in de weer gaan, maar echt gastvrij oogt dat niet. Gelukkig weten wij bij AutomatischeDeuren24 alles over veiligheidsvraagstukken. Klop bij ons aan voor een systeem van toegangscontrole (access control) door middel van toegangspoortjes die je de volledige controle geven terwijl bezoekers zich welkom voelen.

draaipoortjes (1)

Wat is toegangscontrole

Toegangscontrole is een van de fundamenten waarop je beveiliging rust. In theorie kun je toegangscontrole laten uitvoeren door bepaalde controlepunten in te richten waar een beveiliger bepaalt wie er verder mag. Maar veel handiger is het om je bedrijf of pand te voorzien van automatische toegangspoortjes. Je kunt verschillende beveiligingsniveau’s inrichten waarbij je toegangsrechten toewijst op basis van unieke toegangsmiddelen (badges of druppels) of een terminal waarop iemand een pincode moet invoeren. Het is zelfs mogelijk om toegangscontrole toe te passen op biometrische eigenschappen. Denk aan een vingerafdrukscan of gezichtsherkenning.

Door toegangspoortjes te installeren wordt het een stuk veiliger in je bedrijf. Niet alleen bescherm je je mensen tegen ongewenste bezoekers, je schermt ook je bedrijfsprocessen en vertrouwelijke informatie af van onbevoegden. En omdat de toegangscontrole geautomatiseerd is, weet je op elk moment precies wie er in het pand aanwezig is. Handig voor urenregistratie, agendabeheer en eventuele evacuaties.

Toegangspoortjes op verschillende beveiligingsniveaus

Het mooie van automatische toegangscontrole is dat je de automatische toegangspoortjes kunt aanpassen op het gewenste beveiligingsniveau. Veel bedrijven laten bij de hoofdingang lage toegangspoortjes installeren. Daar kan iemand makkelijk overheen springen, maar dan ziet een beveiliger het meteen en kan worden ingegrepen. De open uitstraling van je ontvangsthal wordt door deze lage poortjes niet doorbroken.

Automatische toegangspoortjes hebben veel voordelen

Er zijn nog steeds bedrijven die hun medewerkers een ouderwetse sleutel geven en (vaak per mail) een toegangscode. Dit biedt enige veiligheid, maar in de praktijk blijkt de toegangscode zelden te worden vernieuwd, waardoor oud-medewerkers in theorie nog steeds binnen kunnen komen. Een sleutel is makkelijk te kopiëren. Ga je bij elke personele mutatie je sloten vervangen en iedereen een nieuwe pincode geven?

Met automatische toegangspoortjes kun je iedere medewerker een aparte toegangskaart geven, die je heel makkelijk kunt blokkeren als dat nodig is. Niet alleen dat, je kunt per medewerker aangeven op welke tijden hij of zij toegang krijgt en tot welke ruimtes. Daardoor is sloten vervangen iets van vroeger.

Bovendien kunnen automatische toegangspoortjes heel mooi worden weggewerkt, bijvoorbeeld door bestaande deuren om te bouwen tot automatische deuren.

Toegangspoortjes werken ook voor jouw bedrijf

Wil je meer weten over de voordelen van toegangspoortjes? Of wil je meer informatie over het laten informeren van toegangspoortjes? Wij van www.automatischedeuren24.nl adviseren, installeren en onderhouden al meer dan 30 jaar alle soorten automatische deuren. Dus als je op zoek bent naar gedegen advies over toegangspoortjes zijn wij de juiste partij voor je. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.