Bij www.automatischeDeuren24.nl en Wageman houden we ons al ruim 30 jaar bezig met alle soorten automatische deuren. Schuifdeuren, zwenkdeuren, draaideuren en automatische poorten wij adviseren, installeren en onderhouden ze voor je. Daarbij werken we alleen met materiaal van topmerken dat we, dankzij slim onderhandelen, extra voordelig aan je kunnen aanbieden. Maar welke automatische deur is nu het beste voor jouw situatie?

Welke automatische deur voor:

Detailhandel

Bij winkels moeten bezoekers zich uitgenodigd voelen. Maar de deur moet ook optimale beveiliging bieden tegen inbrekers. Personendeuren helpen een optimale winkelervaring te bevorderen. Dit zie je terug in de verkoopcijfers. Aan de achterzijde helpt een goederendeur de bevoorrading efficiënt verlopen. Bij het kiezen van de automatische deur die het best geschikt is voor jouw winkelpand zijn de beschikbare ruimte en de verwachtte bezoekersstromen belangrijke criteria. Veel winkels kiezen voor een automatische schuifdeur of draaideur.

Kantoren

Kantoorgebouwen hebben vaak te maken met grote passantenstromen. De automatische deuren moeten deze stroom (ook op piekmomenten) kunnen verwerken. Daarom wordt bij kantoren vaak voor een deur met grote capaciteit gekozen. Veelgekozen automatische deuren zijn tourniguetdeuren, schuifdeuren, draaideuren en zweefdeuren. Daarnaast worden in de lobby vaak toegangspoortjes geplaatst die zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot het kantoor krijgen.

Hotels

De lobby bepaalt een groot deel van de hotelervaring. Kies voor de lobby voor automatische deuren die uitnodigend overkomen. Andere delen van het hotel zijn alleen voor gasten. Hier gebruik je een automatische deur die geopend kan worden met de keycard van de hotelkamer. Voor vergaderruimtes gebruik je natuurlijk een geluiddempende automatische deur.

Welke automatische deuren: Schuifdeuren

Wooncomplexen

Vanwege de vergrijzing worden steeds meer appartementencomplexen uitgerust met automatische deuren. We zien echter ook steeds vaker gebouwen met een gemengde functie. Bijvoorbeeld winkels en woningen of kantoren en woningen. Automatische deuren helpen om de verschillende mensenstromen van elkaar te scheiden en een optimale ervaring te bieden.

Medische gebouwen

Bij medische gebouwen heb je verschillende automatische deuren nodig. In het publieke deel heb je te maken met mensen die minder mobiel zijn. Daar moet de automatische deur op berekend zijn.

Naast de publieke ruimte zijn in medische gebouwen veel specialistische ruimtes. Niet alleen laad- en losplaatsen, maar ook patiëntenafdelingen en operatiekamers. Dit levert een interessante uitdaging op, want toegangscontrole is essentieel. Zeker in een operatiekamer wil je niet dat iemand zomaar kan binnenvallen op zoek naar de toiletten. Maar het is ook belangrijk dat de deuren het zorgpersoneel geen strobreed in de weg leggen. Automatische deuren kunnen daar, gecombineerd met slimme technologie, voor zorgen.

automatische-draaideuren

Openbaar vervoer-locaties

Bus- en treinstations, gebouwen bij veerboten, luchthavens en andere infrastructuurgebouwen moeten in korte tijd enorm veel mensen kunnen doorlaten. Zeker tijdens de spits is doorstroming essentieel. Niemand wil zijn trein missen, zeker niet als dit veroorzaakt wordt door hinderlijke deuren.

Vanwege het grote aantal mensen dat tegelijkertijd binnen aanwezig is, worden bij OV-locaties zeer grote eisen gesteld aan brandveiligheid en het gemak bij evacuaties.

Hier wordt veelal gekozen voor grote automatische deuren voor de hallen en toegangspoortjes (tot perrons en dergelijke) die alleen openen voor mensen met een geldig vervoersbewijs. Deze zorgen voor een optimale verkeersstroom. Daarnaast worden automatische deuren gebruikt die alleen geopend worden door personeel dat in bezit is van een badge of druppel.

Meer weten?

Je hebt nu een algemene indruk van welke automatische deur geschikt kan zijn voor jouw gebouw. Wij helpen je graag bij de uiteindelijke keuze. We adviseren, installeren en onderhouden je automatische deur volgens jouw wensen. Neem eens contact met ons op voor een adviesgesprek.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.