Het is nog niet eens zo gek geleden dat automatische deuren een nieuwigheidje waren in plaats van de norm. Ze werden pas in 1954 uitgevonden, volgens de overlevering omdat heftige stormen in de Amerikaanse staat Texas ervoor zorgden dat traditionele deuren openwaaiden, zó in het gezicht van klanten en voorbijgangers. In 1960 verschenen de eerste prototypes, terwijl in 1964 het patent werd aangevraagd.
Het is snel gegaan sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw. Inmiddels zijn automatische deuren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In sommige sectoren zijn ze snel de norm geworden.
Automatische deuren bieden gezondheidszorg meer hygiëne
In de gezondheidszorg draait (bijna) alles om hygiëne. Automatische deuren verlenen bezoekers, patiënten en zorgverleners –geheel contactvrij- toegang tot het gebouw. Wanneer deuren niet hoeven worden aangeraakt, kunnen er via de contactpunten geen bacteriën en onreinheden worden doorgegeven. Zo wordt de verspreiding van ziektes verminderd.
Horeca gastvrijer dankzij automatische deuren
Er is iets magisch aan een deur die zich automatisch voor je opent. Je voelt je uitgenodigd om binnen te treden. Binnen de horeca is het belangrijk de gast in de watten te leggen. Dat begint met een automatische deur.
Ook voor het personeel zijn automatische deuren een uitkomst, bijvoorbeeld voor de bediening die met volle dienbladen van en naar de keuken loopt. Oh, en net als bij de gezondheidszorg zijn ook binnen de horeca de hygiëne-voordelen erg belangrijk.
Detailhandel
Winkelen wordt steeds meer een beleving. Nu je (bijna) alles ook online kunt kopen moeten winkeliers een stapje extra zetten om klanten naar de winkel te krijgen. Met automatische deuren maak je het je klanten nog makkelijker om eens te kijken wat je te bieden hebt. Niet onbelangrijk: als een klant stevig bij je inkoopt kan hij of zij, ook met verschillende shoppers in de hand, makkelijk naar buiten. Ze zijn zich er misschien niet eens bewust van, maar omdat je hen een positieve ervaring hebt geboden is de kans dat ze vaker bij je terugkomen een stuk groter.
Bijkomend voordeel is dat automatische deuren niet langer open staan dan strikt noodzakelijk is. Doordat de deur zichzelf sluit blijft de warmte binnen. De binnentemperatuur blijft lekker behaaglijk en je bent minder geld kwijt aan stookkosten.
Openbare gebouwen
Voor gebouwen van de (semi-) overheid is toegankelijkheid al jaren een belangrijk thema. Stadhuizen moeten voor iedereen toegankelijk zijn, net als andere overheidskantoren. Sinds 2017 is het voor openbare gebouwen zelfs wettelijk verplicht maatregelen te nemen om te garanderen dat gebouwen voor iedereen toegankelijk zijn. Automatische deuren laten ook mensen met een handicap zelfstandig het gebouw betreden. Ook met een rollator, stokken of rolstoel.
Automatische deuren installeer je in één dag
Het installeren van automatische deuren kan praktisch op elke plek in je gebouw. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik en je eigen voorkeur kies je een automatische draaideur, (telescopische-)schuifdeur of een automatische zwenkdeur.
Welke soort automatische deur je ook kiest, kies voor kwaliteit. Bij www.automatischedeuren.nl hebben we decennia ervaring met het installeren van alle soorten automatische deuren en poorten. Onze monteurs weten wat ze doen en installeren jouw automatische deuren binnen een dag. Daarna laten ze de werkplek weer netjes achter. Ook het onderhoud plannen we zo in dat je er zo min mogelijk van merkt. Omdat we groot kunnen inkopen zijn we in staat om de topmerken aan te bieden tegen een absolute bodemprijs. Nieuwsgierig hoe we dat doen? Kijk op www.automatischedeuren24.nl, of maak een afspraak voor een kennismaking.