Het is de favoriete deur van veel kinderen: de automatische draaideur. Maar dat het leuk is, is niet het enige voordeel van een automatische draaideur.

Veel organisaties hebben de voordelen van een automatische draaideur ontdekt. Vooral in zorginstellingen en ziekenhuizen is de automatische draaideur een favoriet. Nu mensen steeds langer thuis blijven wonen, beginnen trouwens ook steeds meer VVE’s te ontdekken dat een draaideur allerlei voordelen heeft.

Toegankelijk voor iedereen

Ouderen en minder-validen hebben vaak moeite om een normale deur te openen. Vooral als er een dranger op de deur staat, kost het kracht om deze te openen en open te houden terwijl u hem probeert te passeren. Voor mensen in een scootmobiel of rolstoel is het haast onmogelijk om een normale deur te gebruiken.

Een automatische draaideur is vriendelijk voor iedereen die toegang tot een gebouw moet kunnen krijgen. Doordat hij vanzelf in een rustig tempo ronddraait, kan iedereen erin meekomen. En mocht de deur toch te snel draaien, dan stopt deze vanzelf. Daardoor is deze deur een uitkomst voor iedereen die iets minder goed te been is.

Dat is waarom automatische draaideuren zo populair zijn bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen. Trouwens, ook voor wie net boodschappen heeft gedaan is de draaideur een stuk handiger.

automatische-draaideur

Veiligheid door een automatische draaideur

Een automatische draaideur kan zo worden geprogrammeerd dat hij altijd gesloten is voor vreemden. Daardoor komt er niemand binnen die er niet thuishoort. Het activeren van een automatische draaideur kan met een handzender, een sleutelschakelaar of een toegangscontrolesysteem (een tag).

Een draaideur houdt het behaaglijk

Bij een automatische draaideur treedt een minimaal warmteverlies op. Bij schuifdeuren of normale deuren ontstaat een directe verbinding tussen de binnenruimte en de buitenlucht, waardoor warmte verloren gaat. Bij een draaideur is nooit sprake van een directe verbinding. Daardoor verliest u ’s winters minder warmte. De binnentemperatuur blijft een stuk prettiger, waardoor u minder hoeft te stoken. Het milieu en uw portemonnee hebben daar voordeel van.

Lekker licht

In tegenstelling tot traditionele deuren zijn draaideuren over het algemeen grotendeels van glas. Daardoor kan er lekker veel licht binnenkomen. Dat is prettig en voordelig, want u hoeft de lichten minder te laten branden. Bovendien is daglicht veel beter voor de sfeer.

Automatische draaideuren zijn lekker stil

In vergelijking met traditionele deuren is een automatische draaideur een stuk stiller. Geen herrie van dichtslaande deuren, slechts het geruis van de borstels over de mat. Dat is erg prettig voor wie dichtbij de deur werkt of woont.

Automatische Draaideuren

Onderhoud in bekwame handen

Door goed onderhoud kan een automatische draaideur jaren langer mee gaan. Bij sommige leveranciers zit u vast aan een peperduur onderhoudscontract. Als dat verlopen is, raden ze vaak vervanging aan. Zelfs bij een defect wat prima te repareren is. U zou hierdoor het gevoel kunnen krijgen dat een  draaideur erg duur is.

Gelukkig kunt u ook terecht bij partijen als Automatischedeuren24.nl. Dit bedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring met allerlei soorten automatische draaideuren en kan het onderhoud voor een uiterst schappelijke prijs uitvoeren. Wist u dat dit bedrijf bijvoorbeeld een retrofit in één keer de motor en besturing van uw bestaande draaideur kunt vervangen, waardoor deze nog jaren mee kan? Hiermee bespaart u duizenden euro’s in vergelijking met een nieuwe draaideur!

Een nieuwe automatische draaideur hoeft niet duur te zijn

Automatischedeuren24.nl kan u ook helpen aan een nieuwe draaideur, of vervanging van de oude. Door de ruime ervaring kan deze leverancier u helpen aan de voordeligste oplossing die past bij wat u nodig heeft. Indien gewenst verzorgt dit bedrijf de plaatsing en installatie van de draaideur. Maar als u de montage zelf wilt uitvoeren is dit ook mogelijk. Automatischedeuren24.nl denkt graag met u mee voor de oplossing die het voordeligst voor u uitpakt.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.