In het dagelijks leven komen we talloze soorten automatische deuren tegen. Wanneer we de supermarkt bezoeken, een filmpje kijken in de bioscoop of naar de tandarts gaan; de kans dat je door een automatische deur verwelkomd wordt is groot.

Misschien besteedt je amper aandacht aan de automatische deuren die je elke dag tegenkomt. Als dat zo is, doen ze hun werk goed. Het doel van een automatische deur is immers om jou, de bezoeker, gemak te bieden. Daardoor zie je echter niet dat er verschillende soorten automatische deuren bestaan.

Automatische schuifdeuren

Automatische schuifdeuren zijn de grote favoriet. Bioscopen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, universiteiten, winkels, een automatische schuifdeur kan eigenlijk altijd. Ze ogen modern en kunnen worden aangepast op het design (zowel je gevel als je interieur).

Wist je trouwens dat er naast de reguliere “rechte” schuifdeuren ook gebogen schuifdeuren bestaan? Met zulke automatische deuren val je extra op.

soorten automatische deuren
Ruimtebesparende schuifdeuren

Een automatische schuifdeur werkt alleen wanneer hij ruimte heeft om te schuiven. In het ideale geval heb je naast je automatische deuren minstens de breedte van de schuifdelen over. Maar wat als je entree relatief smal is. Kun je dan geen automatische deuren installeren? Kies voor ruimtebesparende automatische deuren. Een telescopische schuifdeur heeft relatief weinig ruimte aan de zijkanten nodig, maar er bestaan ook automatische deuren die zichzelf kunnen opvouwen.

Door dit soort ruimtebesparende systemen is een van de soorten automatische deuren altijd een optie.

Automatische zwenkdeuren

Automatische zwenkdeuren worden vaak geïnstalleerd op plekken waar al een conventionele deur zit. Je kunt de oude deur vervangen door automatische zwenkdeuren, of de bestaande deur ombouwen tot een automatische deur. Zo creëer je, zonder ingrijpende verbouwing, een makkelijke doorgang.

Automatische draaideuren

Automatische draaideuren stralen een zekere klasse uit. Maar ze zijn ook erg praktisch. Door de compartimentering van de draaideur kan iedereen makkelijk naar binnen (of buiten), terwijl er nooit een open verbinding met de buitenlucht is.

Draaideuren leveren de perfecte balans tussen capaciteit en energiebesparing. De warme lucht blijft binnen, maar ondertussen verwerkt je automatische deur een onafgebroken stroom bezoekers, in beide richtingen!

Welke soorten automatische deuren kies je

Met zo’n groot aanbod is kiezen nog een enorme uitdaging. Zelfs als je rekening houdt met eventuele beperkingen qua ruimte, het beoogde gebruik van de automatische deuren, en specifieke wensen omtrent de constructie en de gebruikte materialen valt er nog het nodige te kiezen.

Bij www.automatischedeuren24.nl zijn we al ruim 20 jaar dé expert op het gebied van alle soorten automatische deuren en poorten. We werken door heel Nederland, waardoor we een enorm aantal projecten hebben mogen uitvoeren. Inmiddels durven we wel te zeggen dat we voor elke situatie een goede oplossing weten te vinden. Onze klanten zijn het hier mee eens.

Neem Henry Zumbrink (Volvo). Hij vertelt: “Andere leveranciers gaven aan dat er bij ons geen automatische deur in kon. Automatischedeuren24.nl ging de uitdaging aan en het zit er perfect in. Alles werkt naar behoren en ziet er fantastische uit. Ook de prijs is vergeleken met andere aanbieders zeer scherp. Montage binnen een dag en kwaliteit op hoog niveau.”

Nieuwsgierig naar één van deze soorten automatische deuren? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte of adviesgesprek.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.