Toen automatische deuren een nieuwe uitvinding waren, werden ze door sommige beschouwd als overbodige luxe. Maar inmiddels zijn de voordelen van een automatische deur voor iedereen duidelijk. Een automatische deur maakt uw bedrijf opener en gastvrijer, maar houdt de weersinvloeden buiten. Ook kan een elektrische deuropener zorgen voor toegangscontrole, waardoor de veiligheid wordt vergroot. En, ze openen zonder dat je de deurknop hoeft aan te raken. In tijden van corona is het een extra voordeel om een deur van een elektrische deuropener te voorzien..

Belangrijker dan het hierboven genoemde rijtje voordelen is misschien wel dat een elektrische schuifdeur bijdraagt aan de toegankelijkheid van minder validen. Een traditionele deur is voor iemand in een rolstoel een schier onoverkomelijke horde. Daarom worden elektrische deuren steeds meer toegepast, niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in levensloopbestendige woningen.

In de praktijk blijkt niet iedereen de keuze voor een volledig automatische deur te maken. Soms is dat vanwege het kostenplaatje, maar het komt ook voor dat iemand erg gehecht is aan de uitstraling van de bestaande deur. Voor zulke gevallen is een elektrische deuropening uitermate geschikt.

Elektrische-Deuropener

Wat is een elektrische deuropener?

Een elektrische deuropener kan op bestaande deuren worden gemonteerd, waardoor de traditionele deur op slag verandert in een elektrische deur. Dit mooie elektronische apparaat kan worden gebruikt op traditionele deuren, draaideuren én schuifdeuren.

Door de elektrische deuropener te combineren met één van de volgende aansturingen, kunnen verschillende vormen van automatische deuren ontstaan.

Elektrische deuropener + sensor

Combineer de elektrische deuropener met een sensor (infrarood of optisch) om een volautomatische elektrische deur te krijgen. Deze deur is ideaal voor wie minder goed ter been is, want hij opent automatisch wanneer je de deur nadert.

In de praktijk worden dit soort automatische deuren vooral toegepast in kantoren en bedrijfspanden. In woningen is dit minder gebruikelijk.

 

Elektrische deuropener + schakelaar

De combinatie van een elektrische deuropener met een schakelaar of knop wordt veel gebruikt in de gezondheidszorg. Ook in woningen is deze automatische deur in opmars. Dit is een relatief eenvoudige vorm van automatische deuren. Door een druk op een (grote) knop, vaak aan de muur of op een paal vlakbij de deur, gaat de deur open.

Ook voor rolstoelgebruikers, bestuurders van scootmobiels of mensen met een rollator of wandelstok is deze deur heel goed te bedienen.

Elektrische deuropener + afstandsbediening

Wil je een elektrische deur die alleen bepaalde mensen binnenlaat? Dan is een afstandsbediening perfect. De afstandsbediening kan eventueel op een rolstoel of scootmobiel worden bevestigd als dat voor de gebruiker handiger is.

Let wel even op hoe u de afstandsbediening van de elektrische deuropener programmeert. Wilt u dat de deur na het signaal van de afstandsbediening een tijdje open blijft, om zo de toegang te vereenvoudigen? Of kiest u voor extra veiligheid, waarbij de deur alleen opent wanneer de toets van de afstandsbediening ingedrukt blijft?

 

Elektronische deuropener + meerdere opties

Het komt voor dat een deur wordt gebruikt door meerdere mensen, elk met hun eigen beperkingen. Voor zulke deuren is het fijn dat een elektronische deuropener door meervoudige aansturingen kan worden geactiveerd. Zo kan een deur zowel reageren op een drukknop, als op een afstandsbediening. Handig, want daardoor kan iedereen de deur gebruiken.

Het installeren van meerdere systemen om de elektronische deuropener aan te sturen heeft geen nadelige invloed op de effectiviteit van de individuele systemen. Bovendien blijft de deur ook gewoon handmatig te openen. Wel zal de gebruiker die de deur handmatig gebruikt merken dat de deur iets zwaarder opent.

Een elektrische deuropener kan altijd

Dankzij de vele verschillende manieren om een elektrische deuropener aan te sturen kan elke deur worden omgebouwd tot een elektrische deur die rekening houdt met elke individuele gebruiker. Met zo’n automatische deur komt iedereen waar ze willen zijn.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.