Als kind was je waarschijnlijk dol op draaideuren. Je zou zo uren tegen de draaideur kunnen duwen om eindeloos rondjes te lopen. Als volwassene vind je draaideuren om heel andere redenen fijn, bijvoorbeeld dat draaideuren effectiever kunnen omgaan met grote bezoekersstromen (in twee richtingen tegelijkertijd). Of je bent blij met je draaideur omdat er geen open verbinding met de buitenlucht is waardoor geen warmteverlies optreedt.

Maar toch… je merkt af en toe dat niet iedereen even makkelijk gebruik kan maken van je draaideur. Nu de vergrijzing steeds zichtbaarder wordt heb je steeds vaker te maken met mensen die minder goed ter been zijn. Het duwen van een draaideur is voor iemand met een rollator niet te doen. Vaak hebben ze hulp nodig, dus kun je beter de draaideur automatiseren.

Draaideur automatiseren

Steeds meer bedrijven, instellingen en andere organisaties kiezen er daarom voor hun draaideur te laten automatiseren. Ook particulieren, met name vve’s, komen steeds vaker tot het inzicht dat een automatische draaideur het leven een stuk makkelijker maakt. Het goede nieuws: bijna elke draaideur kun je laten automatiseren.

automatische-draaideur

Hoe wil je de draaideur automatiseren?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is hoe je de draaideur wilt activeren. Wil je dat de draaideur automatisch aanspringt wanneer iemand nadert? Dan is een bewegingsmelder of druksensor een handige optie. Perfect voor hotels, ziekenhuizen, openbare gebouwen en andere ruimtes waar in principe iedereen toegang toe moet krijgen.

Het kan ook zijn dat je de draaideur alleen wilt laten draaien voor bevoegden. Dan kies je voor één van de vele gepersonaliseerde bedieningen, zoals een handschakelaar, badge of druppel of een sleutelcontact.

Hoe zit het met de veiligheid als je een draaideur laat automatiseren?

Een veelgestelde vraag is wat het effect van een automatische draaideur op de veiligheid is. Bij www.automatischedeuren24.nl gebruiken we alleen automatische draaideuren van Erreka en Label. Deze merken bieden niet alleen draaideursystemen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar garanderen ook dat wordt voldaan aan alle veiligheidsnormen. Bij stroomuitval zijn de automatische deuren handmatig te bedienen. Je kunt dus altijd naar buiten.

Tegelijkertijd kun je tijdens het automatiseren van je draaideur ook de beveiliging verhogen. Bijvoorbeeld door gelijk een systeem voor toegangscontrole te installeren of te kiezen voor inbraakwerende beglazing.

Wat gebeurt er als je een draaideur automatiseren laat?

Wanneer je besluit een draaideur te laten automatiseren zit je niet te wachten op wekenlange overlast. Bij www.automatischedeuren24.nl hoef je daar niet bang voor te zijn. Wij voeren de klus uit binnen één dag en laten de boel netjes opgeruimd achter.

In verreweg de meeste gevallen hoeven we alleen een zogenaamde Retrofit te plaatsen. Dit is een motor en besturing ineen. Je hoeft dus geen nieuwe deur aan te schaffen, waardoor je enorm veel geld kunt besparen.

Ook voor onderhoud

Naast de installatie kunnen we ook het onderhoud van je automatische draaideur op ons nemen. Daarmee verleng je de levensduur van de automatische draaideur. Storingen worden snel verholpen, terwijl de kosten beheersbaar blijven.

Advies nodig?

We adviseren je graag over de oplossing die voor jouw situatie het beste geschikt is. Bezoek onze site, neem contact met ons op of vraag een (vrijblijvende) offerte aan om je draaideur te laten automatiseren.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.