Steeds meer bedrijven laten automatische deuren installeren. Op het eerste gezicht lijkt dat misschien onnodig. Want het openen van een deur is niet zo moeilijk. Een kleuter kan het. Toch vergroten automatische deuren de toegankelijkheid van je bedrijf.

Hogere doorstroomsnelheid

Wanneer je te maken hebt met relatief grote bezoekersaantallen kan een traditionele deur de toegang aardig vertragen. Om een deur te openen moet eerst de deurklink worden vastgepakt, vervolgens duw je de deur open (of moet je toch juist trekken?) waarna je pas naar binnen kunt. Dat kost maar een paar seconden, maar als tientallen, of honderden, bezoekers min of meer gelijktijdig je pand willen betreden (of verlaten) ontstaat al snel een opstopping.

Automatische deuren openen zich wanneer iemand de deur nadert, zodat deze persoon zonder vertragen kan doorlopen. Daarna sluit de deur zich vanzelf. Opstoppingen komen niet meer voor.

Hygiënischer

Er zijn altijd mensen die wat huiverig zijn om een deurklink vast te pakken. Het is immers een plek waar bacteriën makkelijk aan anderen worden doorgegeven. Sinds COVID-19 zijn het niet alleen meer de mensen met smetvrees die liever geen deurklink meer aanraken. Met automatische deuren voelt iedereen zich welkom.

toegankelijkheid-automatische-deuren-gezondheid

Automatische deuren zijn makkelijk

Heb je wel eens met twee volle boodschappentassen in de hand geprobeerd een deur te openen? Of heb je op kantoor wel eens met een paar ordners documenten geprobeerd een ruimte te betreden? Dat kan nog een hele worsteling zijn. Met automatische deuren hoef je geen halsbrekende toeren meer uit te halen om de deur te openen. Je wandelt gewoon door naar je bestemming.

Automatische deuren zijn noodzakelijk

Sinds 2017 kennen we in Nederland de Wet toegankelijkheid gebouwen. Deze wet is gebaseerd op de gedachte dat iedereen aan de samenleving moet kunnen deelnemen. Deze wet heeft een algemene verplichting in het leven geroepen om bedrijven en gebouwen ook voor gehandicapten goed toegankelijk te maken. Dit moet helpen om een meer inclusieve samenleving te creëren.

Het begrip “openbare gebouwen” wordt hier breed gedefinieerd: het gaat om alle vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen. Daar vallen niet alleen ziekenhuizen en bibliotheken onder, maar ook winkels, horecagelegenheden, kantoorgebouwen en vakantieparken.

Het openen van een traditionele deur is voor een rolstoelgebruiker vaak bijzonder moeilijk. Daardoor kunnen deze mensen buitengesloten worden. Met automatische deuren haal je deze toegangsdrempel weg. Iedereen kan je gebouw of bedrijf betreden én je voldoet weer aan de wetgeving.

Automatische deuren zijn een goed idee

Zoals je ziet zijn er verschillende praktische redenen waarom automatische deuren een goed idee zijn. Er is nóg een reden waarom ook jouw bedrijf automatische deuren nodig heeft: de uitstraling. Met een automatische deur nodig je mensen uit, je stelt je (letterlijk) open voor bezoekers. Automatische deuren zijn een makkelijke manier om je bezoekers meer comfort te bieden.

Installatie en onderhoud van automatische deuren

Zie jij de voordelen van automatische deuren al? Neem dan contact op met Automatischedeuren24 voor een vrijblijvend adviesgesprek. AutomatischeDeuren24.nl installeert automatische deuren van topkwaliteit en neemt je alle onderhoud uit handen. Je hebt er geen omkijken naar. En omdat AutomatischeDeuren24.nl in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers in Nederland kunnen we groot inkopen. Dat inkoopvoordeel vertalen we in onze verrassend lage prijzen.

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.