Binnen de retail sector zijn automatische deuren inmiddels een algemeen verschijnsel. Kijk in het gemiddelde winkelcentrum rond en je ziet dat winkels ofwel zijn uitgerust met automatische deuren, ofwel de deur de hele dag open hebben staan. Dat laatste is natuurlijk niet meer van deze tijd. Niet alleen vanwege de hoge energieprijzen, maar ook omdat we allemaal moeten helpen klimaatverandering tegen te gaan.

Een van de onderwerpen waar de gemiddelde retailer erg veel aandacht aan besteedt is de uitstraling van de winkel. De entree moet de klant verwelkomen. Daarvoor is het nodig dat de entree goed past binnen de algemene uitstraling van uw pand.

Functioneel

Minstens zo belangrijk is dat de automatische deuren hun werk goed doen. Automatische deuren die niet open gaan zijn de nachtmerrie van elke retailer. Gelukkig zijn de moderne automatische deuren enorm betrouwbaar. Zeker wanneer je kiest voor topmerken als Ereca of Ditec.

Retail trend: transparantie

Door de behoefte aan een uitnodigende uitstraling gecombineerd met de wens het binnenklimaat goed te kunnen reguleren kiezen steeds meer winkels voor automatische deuren met lekker veel glas.

De ruiten in de deuren bieden passanten een vrij zicht op het aanbod in uw winkel. Dat maakt uw bedrijf laagdrempeliger. Shoppers die op zoek zijn naar wat u te bieden heeft komen, ook als ze geen vaste klant zijn, daardoor sneller binnen. Maar de transparante uitstraling vergroot ook de kans op impuls-aankomen.

Automatische draaideur Wageman

Veilig en comfortabel

Binnen de retail sector is het belangrijk klanten een fijne ervaring te bieden. U wilt hen geen strobreed in de weg leggen om uw bedrijf te bezoeken. Tegelijkertijd heeft u ook te maken met mensen die minder goede bedoelingen hebben. Winkeldiefstal is een veelvoorkomend probleem, maar ook inbraken komen regelmatig door. Glazen deuren kunnen inbrekers het gevoel geven dat ze van harte welkom zijn.

Gelukkig zijn automatische deuren uit te rusten met verschillende extra’s die inbrekers het leven zuur maken. Denk aan inbraakwerend glas, een (op afstand bedienbaar) toegangscontrolesysteem en andere slimme systemen.

De hoge verkeersstroom die in het dagelijks leven comfort oplevert, kan in noodgevallen levens redden. Bij calamiteiten die een snelle evacuatie vereisen dragen automatische deuren bij aan een snelle en ordelijke doorstroom van voetgangers.

Duurzaam en voordelig

De afgelopen jaren zijn voor ondernemers zwaar geweest. De retail sector is over de hele linie geraakt door covid-19 (lockdowns), inflatie en hoge energiekosten. Automatische deuren sluiten zich automatisch, daardoor is het warmteverlies aan de buitenlucht minimaal. Dat merkt u dagelijks, want in de winkel blijft het lekker warm (of koel). En elke maand ziet u het voordeel terug in de energierekening. Vergeleken met een geheel open entree leveren automatische deuren het gemiddelde retail-bedrijf een besparing op van enkele duizenden euro’s per jaar.

Kwaliteit en duurzaamheid

Wilt u automatische deuren in uw winkel? En wilt u dat deze zonder gedoe geïnstalleerd worden, zodat uw klanten geen last hebben van de werkzaamheden? Bij www.automatischedeuren24.nl zitten we klaar om u een goed advies te geven.

Wij leveren én installeren automatische deuren, zorgen voor het onderhoud en staan klaar in het zeldzame geval dat er een storing optreedt. Uiteraard doen we dit alles geheel volgens uw wensen en behoeftes. Maak vandaag nog een afspraak!

Chat openen
1
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een berichtje.